«

»

Nov 08

Almalé doboz festés

{gallery}almale/edenkert{/gallery}

Összesen a Családotthon gyermekekért 980 gyerek es 200 idős embernek ad fedezi a napi megélhetőséget.

Küküllő menti településeink: Szentdemeter, Egrestő, Gyulakuta, Bordos, Szalas, Vecke, Zsákod, Csob, Havadtő Erdőszentgyörgy (három napközi 90 gyerek), Szentistván, Átosfalva, Csókfalva, Makfalva,(két napközi 52 gyermek), Szolokma, Abod, Kibéd, Sovárad.

Nyárádmenti napközik: Köszvényes (két napközi 50 gyermek), Démény haza, Mikháza (52 gyermek két napközi), Ehed, Jobbágyfalva, Szentmárton, Csikfalva, Székelykal, Csinad, Iszló, Ikland, Mogyorós, Torboszló.

Ezen kívül Marosvásárhelyen és Kolozsváron napközi otthonainkból főiskolások és egyetemisták úti költséget és tandíjat fizetjük, összesen 18-nak, Ők mind félárvák, árvak. A Havadtői ház tizenegyedikes tanulója a legidősebb.

Kedves Guszti gondolom, hogy ez elég tájékozódásnak, kérlek küld át Vásárhelyi Tamáséknak is, mert az Ő címüket nem tudom.

Isten áldását kérem életetekre és munkátokra, köszönjük a ránk figyelést, a segítséget szeretettel várunk bármikor!

Sebesi Halmagyi Ildiko

Tisztelt Főigazgató Asszony!!

Egyesületünk a következő feladatot vállalta, melyhez adományozók csatlakozását várja.

Sebesi Ildikó református lelkésznő Havadtőn (Erdély, Küküllő mente), sok-sok éve, teljesen önerőből, árvaházat hozott létre. Az évek teltével a befogadott gyerekek száma nőtt, az anyagi források csökkentek.

http://indafoto.hu/tag/havadt%C5%91

A Havadtőn élő, és dolgozó gyerekeknek küldünk 1 tonna étkezési almát olyanformán, hogy Győri Sándor gazda felajánlásából, almáskertjéből, a visnyeszéplaki gyerekek szedték le az almát, és ezt később almalé formájában küldjük ki. Az almalé csomagolásához kartondobozokat kaptunk.

100 db 5 literes natúr kartondoboz kifestéséhez a kaposvári általános iskolásokat szeretnénk megkérni. A gyerekek, rajztanárok segítségével a dobozokat kifestenék, üzenettel látnák el, így az árva gyerekek nem csak természetbeni adományt, hanem eszmei üzenetet, lelki támogatást is kaphatnának. Bízom benne, hogy ezzel a felajánlással a magyar gyerekek szíve is melegséggel telik el.

Az adomány a Kárpát-medence Jövőjéért Alapítvány (http://www.jovoert.eu/index.php/havadto) segítségével jut az árvaházhoz.

Akciónk sokszereplős, az adomány értékes, célirányozott, és az adományozók összefogott, önzetlen munkájának eredménye.

Szeretném Önnek megköszönni, hogy akciónkhoz csatlakozott, és lehetővé tette a dobozfestő nap megvalósítását.

Köszönettel!

Bariska Gábor

Édenkert (közhasznú) Egyesület

Zselicszéplak

Tel. 30 421 55 95

Web: oko-falu.hu

Édenkert Egyesület