«

»

Nov 08

Boróka Majorság

Amint az autizmus iránt érdeklődő közönség számára ismeretes, a gyöngyösi Autista Segítő Központot (ASK) fenntartó ferencesek a gazdasági nehézségek nyomása alatt kénytelenek voltak megváltoztatni eredeti szándékukat, és lemondtak a központban felneveltek életük végég tartó gondozásáról. A Napsugár’67Alapítvány, amely a kezdetektől eddig a fordulatig segítette az ASK fejlődését, fenntartását, még 2007-ben elhatározta, hogy az intézményből kikerülő autista fiatalok boldogulását igyekszik segíteni. Ennek érdekében alkalmassá teszi magát fenntartói feladatok ellátására, és Gyöngyöspatán, az ASK közelében, felépít a kiszolgáltatott helyzetbe került fiatalok számára egy munkát, otthont, közösséget adó autista majorságot.

Ezt az otthonteremtő munkát a Kárpát –medence Jövőjéért Alapítvány az elmúlt évek alatt folyamatosan segítette. Most, amikor már kézzelfoghatóvá váltak erőfeszítéseink első eredményei, a romos Iskola utcai parasztházból felépített fazekas és szövő műhely után elkészül az alapítvány első intézményeként egy nappali foglalkoztató, az alapítvány minősített biotermékei már három budapesti ökopiacon saját üzemeltetésű standokon megvásárolhatók, épül a majorság új telephelyén a gyümölcsfeldolgozó üzem, köszönetet kell mondanunk mindazért, amit a Kárpát-medence Jövőjéért Alapítványtól kaptunk.

A sok-sok önkénes munkáért, a közösen végzett nehéz fizikai munka lélekerősítő élményéért, a válságos helyzetekben kapott baráti segítségért, ünnepeinken a közösen eltöltött vidám órákért, de legfőképp azért a szeretetért,figyelemért, amely gyakran a reménytelenségből adta vissza lelkesedésünket, hitünket.

Reméljük, lesz erőnk álmaink megvalósításához, és lesz erőnk, hogy autista védenceinkkel együtt segíthessük a még nálunk is szegényebbeket, mindazokat, akikről a Kárpát-medence Alapítvány nem felejt el gondoskodni.

Szeretettel és köszönettel

a Napsugár ’67Alapítvány közössége nevében

Ébner Gyula és Ébner Gyuláné,Magdi