«

»

Nov 08

Segítség egy mádéfalvi asszonynak

Január elején érkezett az alapítványunkhoz egy segítségkérő levél. A Hargita megyei Mádéfalváról írt András Endre úr, és beszámolt beteg testvére állapotáról.

A nővére már több mint két évtizede szenved súlyos betegségben, és az életben maradásához nélkülözhetetlen lélegeztető gép már megszolgálta az idejét, ezért bármikor elromolhat. A tragédia elkerülése végett kért segítséget az alapítványtól, hogy amennyiben módunkban áll, bocsássunk a rendelkezésére egy megbízható, működőképes lélegeztető gépet.

Néhány évvel ezelőtt a Flowell Kft. már vásárolt egy gépet egy szintén súlyosan beteg, budapesti ötgyermekes édesanyának. A hét közepén ezt a gépet adhattuk át a fővárosba utazó András Endre úrnak, aki rendkívül örült és hálásan megköszönte a segítséget.

András Endre úr levele:

“Tisztelt,

Kárpát- Medence Jövőjéért Alapítvány

Nagyon tisztelt Manninger Gusztáv úr

Alulírott András Endre, Erdély, Madéfalva 752 sz alatti lakos, azzal a kéréssel fordulok az Alapítvány-hoz, hogy szíveskedjenek egy lélegeztető gépet a nővérem rendelkezésére bocsájtani, tekintettel, hogy a meglévő gép már a végét járja (igaz ez már a második gép amit le kell cserélni).

Több mint 20-éve áll fenn ez a helyzet, nagyon sok viszontagságos helyzettel kellett szembenéznünk e hosszú idő alatt (nagyon nem részletezem) – majd ha Manninger Úrral találkozom, részletesebben leírom a helyzetet.

Ígerem, hogy a közel 1.000.000 forintot érő eszközt rendeltetésszerűen fogjuk használni, és majdani visszajuttatását becsületszóval vállalom.

Tisztelettel,

András Endre

Madéfalva, 2013 január 10.”

Az átadásról szóló hivatalos dokumentum: